BİLİNÇALTI TEMİZLEME

Stanford lu bir mühendis, Gary Craig tarafından geliştirilmiş bir enerji tekniğidir ve adını Duygusal Özgürlük Teknikleri anlamına gelen Emotıonal Freedom Technique in baş harflerinden alır.

Çinliler 5000 yıldır enerji sistemini, meridyenleri ve bunun sağlık üzerine etkisini zaten biliyor ve başarıyla kullanıyorlar. Şimdi doğunun bilgi birikimi batının analitik yaklaşımıyla sentezlenerek sadeleştirildi ve herkesin kısa sürede öğrenerek kendi başına rahatlıkla uygulayabileceği pratik teknikler haline getirildi.

EFT Çin tıbbındaki enerji meridyenleri ile batının Kinesioloji ilminin çok başarılı bir sentezidir. EFT yi akupunktur, Akupressur gibi tekniklerin iğnesiz yapılan bir versiyonu olarak da değerlendirebiliriz.

Hatta Ruhsal bir masaj tekniği olarak da görebiliriz. Aynı enerji meridyenleri kullanılarak yapılan akupunktur Çin tıbbına çok benzemektedir. Bu teknik fiziksel ve duygusal rahatsızlıkları şifa vermekte kullanılır. Akupunkturdan farkı iğnelerin kullanılmamasıdır. İğneler yerine, belirli bir problemi düşünürken kafanıza veya göğsünüze parmak uçlarınızla yapılan kısa ve hafif vurmalardır.

Bunun amacı belli meridyenlere kinetik enerji akışını sağlamaktır. Kişinin düşündüğü olay erken boşalma, sertleşme sorunu, travmatik bir olay, bir bağımlılık veya ağrılar olabilir. Bu vurma işlemleri yapılırken kişi olumlu ifadeleri de dile getirmelidir. İşin sırrı buradadır. Vurma işlemleriyle bu olumlu ifadelerin bir arada kullanılması, vücudun Bioenerji sisteminden sadece iki kısa devrelerin duygusal engellerin temizlenmesini sağlar.

Bu duygusal engeller kişinin aklının ve vücudunun dengesini bozuyor olabilir. Bu yüzden bu engellerin ortadan kalkması kişinin ideal sağlığına ulaşmasında ve fiziksel hastalıklarının şifa bulmasında çok önemlidir.

EFT, erken boşalmanın gerekse ağır ruhsal sorunların, günlük streslerin, bağımlılıkların, korku, kaygı, öfke, endişe, acı, üzüntü, negatif gibi olumsuz duyguların, uyku düzensizlikleri, sınav heyecanı, güvensizlik, yersiz korku gibi problemlerin ortadan kaldırılmasında kullanılan ve kişinin Metafizik uzmanı Gökhan Hani ile yaptığı eğitimden sonra kendi kendine ve çevresine karşı uygulayabileceği çok özel bir yöntemdir.

Bu erken boşalma sorunuma rağmen, kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ve onaylıyorum cümlesinde gizli EFT; her tür duygusal ve zihinsel sorunun birkaç dakika veya birkaç gün gibi çok kısa bir zaman içinde ortadan kaldırılması için kullanılır, parmak uçlarıyla bedendeki bazı akupunktur noktalarına dokunulması yoluyla uygulanan bir enerji çalışmasıdır.

Temel prensibi, ifade edilmemiş her tür olumsuz duygunun kişinin enerji bedeninde tıkanıklıklar veya aksamalar oluşturması, bu nedenle düzgünce akamayan enerjinin zihinsel, duygusal ya da bedensel rahatsızlıklara yol açmasıdır.

EFT sürecinin gerekleri yerine getirilerek, enerji kanallarının uç noktalarına uygulanan hafif vuruşlar ile bu tıkanıklıklar açılır ve enerji dengelenir. Böylece, olumsuz duygular ortadan kalkar, yerine olumlu düşünce ve inançlar yerleşir. Alınan sonuçlar hızlı ve kalıcıdır. Örneğin, EFT ile erken boşalmalı hastaların cinsel ilişki öncesinde yaşadıkları endişe, korku veya kaygıların ortadan kaldırılması, ödevlerini yaparlarken heyecanlarının giderilmesi, özgüvenlerinin geliştirilmesi, olumsuz anılarının veya travmalarının ürettiği zihinsel ve duygusal etkilerin ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır.

Bundan binlerce yıl önce Uzak doğu felsefecilerinin bulduğu ve kullandığı enerji meridyenlerinde akışın bozulması, durağanlaşması, hatta bloke olması pek çok hastalığa neden olmaktadır. Bu inanca göre, bedenimizdeki enerji dengesizlikleri pek çok rahatsızlığın oluşmasında tetiğe basmaktadır.

Gary Craig isimli Stanford mezunu bir mühendisin geliştirdiği EFT yi kısaca iğnesiz akupunktur, benzersiz bir duygusal egzersiz olarak da tanımlayabiliriz. Nasıl ki bir kan dolaşım sistemimiz ve lenf dolaşım sistemimiz var, aynı şekilde enerjilerin aktığı ve artık bio-enformasyon teknolojileri ile bunların görüntülenebildiği, mili volt cinsinden ölçülebildiği bir de enerji sistemimiz var.

Bütün fiziksel olaylar neden oldukları duygu ve düşünceler nedeni ile bu sistemi etkileyebildiği gibi, iç ve dış etkenler nedeni ile ürettiğimiz duygu ve düşüncelerimiz de fiziksel sonuçlar oluşturabiliyor. İşte, bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için EFT, kolay uygulanabilen, hemen herkesin eğitimle öğrenebileceği bir Shiatsu enerji tekniğidir.

EFT de problemlerimizi kabul edip onaylamakla işe başlıyor, bir yandan da parmak uçlarımızla bu enerji meridyenlerimizin uç noktalarına küçük dokunuşlarla akupres uyguluyoruz. Böylece enerjimiz tekrar düzgün bir şekilde akmaya başlıyor, bir anlamda donup kalan bilgisayara reset atılmış gibi taze bir başlangıç yapıyoruz.

Size aşağıdaki resimlerle bu noktalar da özet olarak gösterilmiştir. EFT tekniğini öğrenmek için iki temel alan vardır. Vurma noktaları ve tekniği ve pozitif ifadeler. Bu alanlar ve bazı gelişmiş EFT tekniklerini ilerleyen bölümlerde bulacaksınız.

Temel EFT eğitim sırası çok basittir. Fakat EFT nin 2. ve 3.aşaması profesyonellik gerektirir. EFT nin ilk aşamasının öğrenilmesi sadece 30 dakikalarınızı alır.

Vururken öğrenilmesi gereken ilk şey vurma işlemini parmaklarla yapmaktır. Parmak uçlarında birçok sayıda akupunktur meridyeni vardır. Böylelikle sadece vurulan noktadaki enerji meridyenleri kullanılmakla kalmaz aynı zamanda parmak uçlarındaki noktalar da değerlendirilmiş olur. Genellikle EFT tekniği işaret ve orta parmakların uçlarıyla yapılır.

Sadece bir eli kullanmak yeterli olacaktır. İstenilen el kullanılabilir. Çoğu vurma noktası vücudun iki tarafında da mevcuttur. Bu yüzden hangi elin seçildiğinin bir önemi yoktur. Hatta kişi vururken bile elini değiştirebilir.

Ayrıca 2 parmaktan daha fazlası da kullanılabilir. Ne kadar çok parmak kullanılırsa o kadar çok akupunktur noktası kullanılmış olur. Vuruşlar sağlam olmalıdır fakat can acıtmamalıdır.

Aşağıda belirtilen noktalara vurulurken, 5 ila 7 kere vurulmalıdır. Gerçek sayı çok da önemli değildir. Ama vuruş sayı bir nefes alış verişinde bitmelidir.

Tam bir nefes alıp verme devri içersinde belirtilen noktalardan birine vurulması çok yararlı olacaktır. Vurma noktalarının vücudun yukarısında başlayıp aşağısında doğru ilerlediği her zaman akılda tutulmalıdır.

Bu kişinin ezberlemesini kolaylaştıracaktır. Ama gene de sıra çok önemli değildir. Bütün noktalara vurulduğu sürece sıranın bozulması çok da önemli değildir. Ama yukarıdan aşağıya doğru yapılması hatırlamayı kolaylaştıracaktır. EFT nin 2. ve 3.aşaması Shiatsu yani Japonca parmak basınç şekillerinin akupunktur noktalarına ve mesmerizmin manyetik alanlarına 9 çeşit parmak basma ve vurma noktalarını gösterir.

 

Profesyonel anlamda sertifikalı eğitimler iarayınız.

Vuruş Noktaları Kaş ucu: Kaşın başladığı, altındaki kemiğin burun ile birleştiği nokta.

Göz yanı: Gözün dış köşesindeki kemiğin üzerindeki nokta.

Gözaltı: Tam karşıya bakarken gözbebeğinin iki buçuk santim altındaki kemiğin üzerindeki nokta.

Burun altı: Burnun hemen altındaki, dudak üstünde orta nokta.

Çene: Çenenin alt sınırı ile alt dudağın ortasındaki nokta.

Köprücük kemiği: Köprücük kemiği ile ilk kaburganın göğüs kemiği ile birleştiği nokta. Tam olarak göğsün ortasındaki kemiğin üst bölümündeki U şeklindeki boşluktan aşağı 3 santim kadar inip sağa/sola 2 santim gidince bulunan noktadır. Bu nokta kemik üzerindedir. Kravat takılıyorsa, kravatın iki ucu yaklaşık bu noktalara rastlar.

Kol altı: Koltuk altında, biraz aşağıda bulunan nokta. Erkeklerde meme ucu hizasında, kadınlarda ise sutyenin kol altına dönen bölümünün ortasında bulunan noktadır.

Başparmak tırnağı köşesi.

İşaret parmağı tırnağı köşesi.

Orta parmak tırnağı köşesi.

Küçük parmak tırnağı köşesi

Karate kesme noktası: Bilek kemiği ile küçük parmağın dibi arasında, elin etli kısmında tam ortadaki nokta. Karate kesme hareketi yaparken kullanılan yerin ortasındadır.

Dokuz gamut noktası, elin üst tarafında, küçük parmak ile yüzük parmağından aşağı inilerek kemiklerin üçgen yaptığı yerde, üçgenin alt köşesindeki noktadır. Bu noktaya sürekli vurarak göz hareketleri yapılır ve başın hiç oynatılmamasına dikkat edilir. Bu basamak ilk vuruş serisi tamamlandıktan sonra, beynin işlevlerini canlandırmak, harekete geçirmek için yapılır. Başı sabit tutarken ve el üzerindeki dokuz gamut noktasına sürekli vururken: Gözlerinizi açın. Gözlerinizi kapayın. Gözleriniz açıp sağa, en aşağıya bakın. Sola en aşağıya bakın. Saat yönünde, gözlerinizle çizebileceğiniz en büyük çemberi çizin. Burnunuzu çok büyük bir saatin merkezine yapışmış gibi düşünün ve üzerindeki her rakamı mutlaka görmeye çalışın. Aynı şeyi saatin ters yönünde yapın. İki saniyeliğine İyi ki doğdun. Melodisini mırıldanın. Yani Melodiyi ağzınız kapalı, ama ses çıkararak söyleyin. Hızlı bir şekilde birden beşe kadar sayın. İki saniyeliğine İyi ki doğdun melodisini mırıldanın. Burundan derin bir nefes alıp, ağızdan verin. Bu sırayı izlemeye dikkat edin, göz hareketlerinin sırası değişse de, son üç adımı mutlaka belirtilen sırayla yapın.

Burada beynin önce sol lobu, sonra sağ lobu ve sonra ön beyni harekete geçiriyor. Vuruş serisini bedenin diğer tarafındaki noktalarla, aynı sırayı izleyerek tekrarlayın. Derin bir nefes alıp, verin. Duyguların yoğunluğunu yeniden değerlendirin. Bu adımda inişler veya çıkışlar yaşanabilir. Yeniden ilk vuruş serisi ile devam edin. Her sefer onaylama cümlesine geriye kalan diye ekleyin: Dikkat eksikliğime karşı duyduğum geriye kalan öfkeme rağmen, Dikkat eksikliğime karşı geriye kalan pişmanlığıma rağmen, Hala dikkatimi toplayamam korkusu duymama rağmen, Her ne kadar kendime karşı umursamazsam da. Her ne kadar yine kendimin farkında değilsem de. Yine kendime ne kadar pişmanım dediysem de. Yine kendime ne kadar değersizsin dediysem de. Yine kendime ne kadar beceriksizsin dediysem de. Yine kendime ne kadar dikkatsizim dediysem de. Yine kendime ne kadar hiçbir şeyi doğru düşünemiyorum dediysem de. Kendime bir işe adapte edemiyor dediğim zaman kendime kızıyorsam da. Yine dikkatimi toparlayamıyorsam da. Her ne kadar dikkatimi dağıtacak konuları beynimde algılıyorsam da.

Dikkat eksikliğimin nereden kaynaklandığını bilmiyorsam ve kaynağını öğrenmek istiyorsam da Dikkat eksikliği problemimi Uzmanımızdan yardım alarak düzeltiysem de, artık dikkatimi herhangi bir odağa doğru aktarabiliyorum. Dikkat eksikliğimden kurtulmak bana huzur verdi. İnsan vücudundaki tüm metal objeler, elektromagnetik olarak EFT'yi etkileyebileceğinden. EFT de ilk vurma işlemine başlamadan önce kol ve ellerdeki saat, bilezik ve yüzükler çıkarılmalıdır.

EFT yi günde 5 kere tekrarlamak, kişinin bu teknikten maksimum yararlanmasını sağlar.

Eğer kişi bunu ayna karşısında yapmayı başarabilirse yararı daha da fazla artacaktır.

Çünkü enerji aynadan yansıyarak EFT vuruşlarına derin bir sinerji katacaktır. Hatta toplum içindeyken kişinin bir elini kullanması ve belirtilen noktalara hafifçe dokunup 5 saniye boyunca orada tutarak problemi düşünmesi ve ifadeleri tekrarlaması da yeterli olacaktır.

Tek yapılması gereken EFT yi kullanırken kişinin elimden gelenin en iyisini yapıyorum demesidir. EFT; bir enerji Shiatsu parmak basınç tekniği olup İnsan ruhunu ve bedenini rahatlatarak, gençleştirir.

Türkçede Duygusal Özgürlük Tekniği olarak adlandırılan bu tekniğin 1,2. ve 3.cü aşamasının eğitimlerini Profesyonel anlamda sertifikalı olarak Metafizik uzmanımızdan alarak yaşamınızın her alanında, ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklarınıza kendiniz derman olabilirsiniz.

 
Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy Good Guy bad Guy